Chitila, singurul oraș ilfovean în circuitul tenisului mondial!

joi, 03 august 2017

A fost mai întâi un sat, probabil că unica așezare rurală unde funcționa o vestită fabrică de zahăr. Din 1931 și-a luat statutul de comună, pentru ca în 2005 să fie ridicată la rangul de oraș – vorbim de Chitila, localitatea ilfoveană care se face remarcată și pe linie sportivă, dacă ne gândim că, recent, a intrat în circuitul tenisului mondial, prin organizarea unui Turneu ITF Futures, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari americani.

”A fost o nebunie, în doar câteva săptămâni am pus la punct toate detaliile de organizare, au fost nopți nedormite și zile în care am alergat ca la maraton – gândiți-vă, a trebuit să respectăm standardele Federației Internaționale, referitoare la calitatea terenurilor, la locurile de cazare și transport, pentru oaspeții noștri din străinătate, cât și pentru oficiali, am încercat să fim cât se poate de ospitalieri cu spectatorii, cu presa, cu sponsorii, iar lista cu probleme nu se mai termina. Era pentru prima oară când organizam așa ceva și ne-am temut să nu ne facem de râs. Dar am avut sprijin din partea Federației Române de Tenis, a domnului Mihai Vanță, în special, care a fost și directorul de turneu și care ne-a arătat căile de rezolvare ale tuturor problemelor”, ne spunea președinta Fundației Pro Chitila și persoana prin mâinile căreia au trecut toate detaliile de organizare, Ana-Simona Pîslaru. ???????????????????????????????

Se pare că scânteia a aprins-o primarul Emilian Oprea, un pasionat al jocului de tenis, al sportului în general – în calendarul Federației Internaționale de Tenis s-a eliberat o dată de organizare, iar edilul orașului a făcut toate diligențele, prin Federația Română, pentru ca orașul Chitila să preia această perioadă de concurs (3-11 septembrie). Cum, necum, s-au adunat și sponsori, și încă de primă mărime, Acvatot, Farmexpert, Autoclass, care au contribuit decisiv la derularea în bune condiții a evenimentului. Și pe listele de concurs s-au înscris 64 de tenismeni veniți din mai toate colțurile lumii – din Chile, Uruguay și Argentina, din Statele Unite ale Americii, din Australia și Japonia, din Lituania și Polonia, din Italia, Marea Britanie și din România.
IMG_6736
”Ne-am simțit bine, cu atâția oaspeți în oraș, însă și foarte responsabili, era în joc nu numai imaginea orașului Chitila, cât și a României însăși. Am scos-o bine la capăt, pentru că am avut o echipă de voluntari de excepție, din care s-au făcut remarcați Nadina Negru, Adela Ștefan, Alexandra Popescu și Bogdan Dumitru. Dar nimic n-ar fi fost posibil, dacă staff-ul local, format din primarul orașului, Emilian Oprea, din vicele Costel Andrei, cât și din secretara Fundației Pro Chitila, Natalia Rotaru, nu ar fi fost deschiși la rezolvarea problemelor, mai ales a celor financiare, pe care le impune o astfel de competiție de anvergură. Avem și feed-back, pentru că sportivii au fost mulțumiți de condițiile oferite, iar Federația Internațională ne-a acordat gir și pentru a doua ediție a Trofeului Chitila Open Tennis”, completa Ana-Simona Pîslaru.
??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Pentru turneul din acest an, datele sunt un pic modificate, mai ales că, între timp, Clubul Sportiv din Chitila are și o directoare acum, Diana Alexandrina Sandu, o mare consumatoare de sport, după propriile-i declarații. ”Mă uit cu mare interes la fotbal, la MMA, la box, la tenis, la volei și handbal și vreau să cred că și din Chitila se vor ridica, cât de curând, mari performeri. Suntem un club la început de drum și am încredere că vom face mulți pași, pe calea succesului – am sprijinul și aprecierea domnului primar, mă ajută în orice chestiune și vicele Andrei Costel, iar colectivul de la club, mă refer la antrenori, are mult profesionalism. Aș vrea să vorbim mai mult despre ei, însă cu altă ocazie.

Acum vreau să completez cu noi date despre Turneul de tenis, care este acțiunea principală a acestei luni. Și pentru că cei care s-au ocupat de prima ediție a Turneului din 2016 și-au făcut treaba cum trebuie, Federația Internațională ne-a dat girul și pentru ediția a II-a, însă valoarea premiilor a fost ridicată la 15.000 de dolari. Anul acesta vom avea cinci terenuri de joc, rămâne ca directorul evenimentului, același Mihai Vanță, împreună cu arbitrii să decidă dacă noile terenuri permit jocuri din tabloul principal sau numai din calificări. Și lista de sponsorilor s-a mărit, iar în această ediție ne vom baza pe Rădăcini Motors, Autoclass, Acvatot, Iridex și Airflex. Mai sunt câteva probleme de pus la punct, însă le vom rezolva, fără-ndoială. Vom avea și acea echipă de voluntari, vom marca mai bine traseul de la Podul din Chitila până la Baza Sportivă, vom avea spații pentru sponsori, dar și câteva surprize pentru spectatori”, ne dezvăluia directoarea Clubului din Chitila, Diana Alexandrina Sandu.???????????????????????????????

Am făcut un drum cu doamna directoare la Baza Sportivă unde va avea loc Turneul Internațional – am găsit un loc pe care multe cluburi din Capitală și l-ar dori – cinci terenuri de tenis, un teren de fotbal, cu suprafață sintetică, cât și o sală pentru jocuri, care va intra cât de curând în modernizări. Pe unul din terenurile de tenis, unde va avea loc Turneul ITF, am găsit o puștoică ce nu avea mai mult de 10 ani, Maria Pop, care-și chinuia antrenorul, pe Virgil Stănescu, alergându-l prin toate colțurile terenului . ”Să scrieți domnule că este mai talentată decât Simona Halep, când era de vârsta ei. Iubește tenisul, îl face cu mare plăcere și îl și înțelege, asta este partea cea mai importantă. În curând vor veni alții să mi-o ia, iar eu o să mă bucur, când va ajunge sus”, opina Virgil Stănculescu, un antrenor care vine din zorii zilei pe teren și pleacă la apus de soare.
??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Așadar, începând din septembrie 2016, Chitila a intrat într-un circuit important al sportului. Această a doua ediție a Turneului ITF Futures Open Tennis va fi un nou prilej ca despre Chitila să se vorbească la superlativ. Pe site-ul Federației Internaționale, Chitila stă alături de alte orașe importante ale lumii: Neuchatel, din Elveția, Rotterdam, din Olanda, Budapesta, din Ungaria, Antalya, din Turcia, Rosario, din Argentina, semn că și ilfovenii pot lua loc la masa bogată a tenisului mondial.

Ionel Pană

Comments are closed.