Casa bună pentru străini. Italianul Enrico Moro se pregătește cu CS Tunari

mie, 11 noiembrie 2020

Gruparea de Liga a III-a CS Tunari se dovedește a fi o casă bună pentru jucătorii străini

Formația antrenată de Ștefan Odoroabă și Alin Ilin caută, la ultima apariție din acest an, o victorie în partida Rapid 2 București. Succesul, coroborat cu alte rezultate favorabile în meciurile în care vor fi implicate alte grupări din partea superioară a clasamentului, ar situa formaţia prezidată de Florin Vlădilă pe un meritoriu loc 3 la căderea cortinei. Ilfovenii se dovedesc a fi o casă bună pentru jucătorii străini după ce mijlocașul Elijah Saymour, din Insulele Cayman, a dovedit că face parte la fiecare partidă din planurile lui Odoroabă.

Enrico Moro vrea să calce pe urmele lui Alex Caparco

Portarul italian Enrico Moro, 22 de ani, se pregătește în această perioadă cu CS Tunari. Trecerea pe la formația ilfoveană nu este una de durată în coondițiile în care Moro își va găsi în această iarnă o altă destinație fotbalistică în țara noastră. Portarul a evoluat, în Italia, la echipe de nivel inferior precum Trezzano sau Vogherese înaintea unei prime experiențe petrecute în România, la FC Voluntari. A venit, în cartea lui de vizită, o trecere în Suedia, la Iderstorps IF, urmată de revenirea în țară unde se pregătește, în această perioadă, cu CS Tunari.

Mână bună la portari italieni

Dacă Enrico Moro este un tânăr de 22 de ani care caută treptele afirmării în România, alți portari italieni au făcut carieră în țara noastră. Alex Caparco a abandonat activitatea competițională, după sezoane importante în primul eșalon, dar a rămas în România unde îi instruiește pe viitorii portari. Piscitelli a lăsat o imagine bună în tricoul lui Dinamo, în timp ce Mirko Pigliacelli este un reper important în formula echipei CS Universitatea Craiova.
”Am ales România pentru că aici am posibilitatea de a mă face mai repede remarcat. Am şansa în această perioadă să lucrez specific, dorinţa mea de progres fiind maximă. În Italia este mai dificil din acest punct de vedere, aria tinerilor jucători fiind imensă şi posibilităţile de afirmare mult mai mici. Sper să îmi găsesc în această iarnă o echipă unde să evoluez constant și să fac pași clari către afirmare”, a spus pentru Ilfov Sport Enrico Moro care îl are alături, în permanenţă, ca şi Seymour, pe un prieten al grupării din Tunari, Augustin Goian.

Niciun comentariu

adauga un comentariu