Când bați Gyor-ul, poți să-ți dorești și Liga Campionilor!

sâm, 27 ianuarie 2018

Aseară, în Polivalenta Bucureșteană, echipa feminină de handbal CSM București a învins una din cele mai titrate grupări din Europa, Gyori Audi ETO KC, cu scorul de 28 – 22, la pauză 13-11. A fost o victorie care s-a conturat, mai ales, în repriza a doua, când fetele noastre au strâns mai bine rândurile în apărare.

Au fost voci, chiar din interior, care spuneau că CSM-ul nu arată ca o echipă sudată, că acolo unde sunt prea multe vedete, este și individualism, chiar și egoism, dacă vreți, mai ales că nici antrenoarea Helle Thomsen nu este o persoană care să bată cu pumnul în masă, în fața caracterelor mai rebele. Și s-a văzut ceva chiar în debutul meciului cu Gyor, când primul gol al CSM-ului a fost marcat după mai opt minute de joc, timp în care maghiarele conduceau, deja, pe tabelă cu 2-0 și doar greșelile personale au limitat tabela, să nu se ducă mai sus.

Dar situația s-a reglat, de la un minut la altul – de la 3-3, primele trei reușite fiind ale Cristinei Neagu, defensiva a devenit mult mai mobilă, în atenția echipei noastre fiind piesele de bază ale adversarelor, Gorbicz, Mork și Tomori. Din fericire pentru noi, Gorbicz a fost doar o umbră și n-a reușit să înscrie niciodată, au făcut-o, în schimb, celelalte două, Mork și Tomori, cu 7 și, respectiv, 8 goluri, insuficient, însă, ca Gyor să emită pretenții la victorie.

CSM București a trecut pe primul loc, în Grupa 1 în care se află, acumulând 8 puncte, cu două mai multe decât Gyor, și cu patru peste Nykobing și Rostov-Don. Și susțin că atunci când bați Gyor-ul, nimeni alta decât deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, poți să-ți dorești justificat Coroana Europei, pe care CSM-ul și-a mai pus-o odată, în 2016, și chiar în dauna formației maghiare.

Sigur, mai sunt multe meciuri de jucat, până în sferturi de finală, acolo unde se va da o luptă și mai aprigă, pentru Final Four – decocamdată, CSM-ul are o revanșă de luat, cu Nykobing, singura grupare care a bătut-o în 2017, în această ediție a Champions League. Apoi mai este dubla cu Rostov-Don, condusă de danezul Jan Leslie, care are în vestiarul său handbaliste precum Bulatovic, Cabral Barbosa, Mayssa Pessoa sau Siraba Dembele, proaspăt campioană mondială cu naționala țării sale, Franța. În ceea ce privește returul cu Gyor, acesta va avea loc pe 26 februarie, la Budapesta. Până atunci, însă, CSM are următoarea partidă în deplasare, pe 4 februarie, la FC Midtjylland, din Danemarca. Să mai spunem că în clasamentul eficacității, Cristina Neagu se află pe locul secund, cu 49 de goluri marcate, în urma cehoaicei Luzumova, 50 de reușite, de la Thuringer, dar înaintea danezei Kristiansen, 47 de goluri, de la FC Midtjylland.

CSM București – Gyori Audi 28 – 22 (13-11)
CSM: Kurtovic 8, Neagu 7, Hagman 3, Mehmedovic 3, Gullden 2, Manea 2, Niombla 2, Frafjord 1
Gyori: Mork 8, Tomori 7, Groot 3, Broch 2, Bodi 1, Hansen 1

Ionel Pană

Comments are closed.