Campania „Spune nu meciurilor trucate” a ajuns și la Chiajna

joi, 03 septembrie 2015

Fotbaliștii formației Concordia Chiajna au primit vizita sindicatului AFAN, care desfășoară o serie de întîlniri care să ajute jucătorii echipelor din România să fie conștienți de pericolul din afara arenelor sportive.

Elevii antrenați de Cornel Țălnar au primit codul de conduită și au arătat cartonasul roșu rasismului într-o întîlnire chiar în cantonamentul echipei ilfovene.

Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN) continua campania “Say no to match fixing”, printr-o serie de intalniri cu jucatorii echipelor din Liga 1 si 2, in cadrul carora jucatorilor li se va prezenta un material video pe aceasta tema si li se va inmana codul de conduita pe care orice fotbalist trebuie sa il cunoasca si sa il respecte.

„Este o continuare a proiectului <<Don’t Fix It>>, care a inceput in 2012 si s-a terminat in 2014. Am alocat niste fonduri din bugetul nostru pentru a informa in continuare jucatorii cu privire la meciurile trucate. Avem niste materiale foarte interesante pentru cei din primele diua esaloane, in special un cod de conduita tradus si tiparit de noi. Speram sa ajungem cu acest material si la cei din Liga 3. Vizitele noastre nu dureaza mai mult de 20 de minute si ele vor fi facute direct in vestiare. Este vorba de un fost mafiot care povestete cum racola si atragea pe jucatori in mafia pariurilor … Vor urmari acest filmulet si apoi ii vom lasa sa ne puna cate intrebari vor. Este clar ca fotbalistii nu au voie sa parieze pe sportul lor, pe sportul pe care il practica”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

Comments are closed.