”Burcea face cărțile, el n-a vrut, probabil, să fiu Cetățean de Onoare al Craiovei”!

lun, 04 iunie 2018

Pe Dumitru Berbece l-am prins la telefon, în timp ce se deplasa spre Cluj, la cursul de perfecționare al antrenorilor de Ligă și de Divizia A. L-am felicitate, firește, pentru noua postură de principal, la Dunărea Brăila, și l-am chestionat în legătură cu performanța de la Craiova și urmările ei.

”Mai sunt mici detalii de pus la punct, cu oficialii de la Brăila, dar sunt la Dunăre în proporție de 90%. Este o încercare importantă pentru mine și sunt optimist. Nu mă interesează poveștile din jurul echipei, zvonurile de tot felul, eu vreau să-mi văd de treabă și să fac handbal, pentru asta merg acolo. Este o provocare interesantă, pentru că oamenii de la Dunăre vor performanță internă și internațională, asta îmi ridică pulsul.

Despre Craiova nu sunt prea multe de spus – eu mi-am făcut treaba de antrenor second, am pus umărul la obținerea marii performanțe, iar acum văd că munca mea este minimalizată. Adică celălalt second, Albici, este pe lista cetățenilor de onoare, iar eu nu, așa a hotărât principalul Burcea. De altfel, el a omis de pe această listă mai multe fete de valoare, toată lumea știe că el conduce acolo, el face cărțile. Dacă el așa a decis”…, comenta Mitică Berbece, unul din marii handbaliști ai țării, medaliat cu bronz, la Olimpiada de la Los Angeles, și tot cu bronz, la Campionatul Mondial din Cehoslovacia, 1990, performanțe de care Bogdan Burcea a fost extrem de departe, ca jucător.

Și ca să glumim puțin, îi spun lui Berbece să nu se supere, pentru că oltenii n-aveau cum să accepte ca un moldovean să fie cetățean de onoare în inima Băniei (Berbece este născut în Bacău). Oricum, nu va avea timp de alte gânduri, despre fosta lui echipă, pentru că la Dunăre va avea mult de muncă, trebuie să construiască o familie, cu o mentalitate puternică!

Ionel Pană

Comments are closed.