Cum au intrat Buftea şi Berceni în istoria FIFA

lun, 31 decembrie 2012

FIFA a anunţat un top al celor mai importante cifre ale anului care se încheie azi. Nu o să vă vină să credeţi, dar la loc de cinste în lista FIFA se află meciul de poveste din Cupa României dintre Berceni şi Buftea, scor 31-0.  Trecută la poziţia a şasea din topul făcut de federaţia internaţională de fotbal, performanţa este anunţată pompos:

31 unanswered goals in a Romanian Cup clash handed CS Buftea the biggest defeat in their nation’s football history in September. Making matters even worse, the second division team, who gained promotion at the end of last season, were humbled by their former third-tier rivals ACS Berceni.

Totuşi forul internaţional dă dovadă de ignoranţă în prezentarea făcută. FIFA vorbeşte de acest rezultat ca fiind cea mai severă înfrângere a clubului din istorie, ceea ce este adevărat, dar nu spune nimic despre contextul în care a avut loc. Ci dimpotrivă, spune că a fost o umilinţă epocală prin prisma faptului că echipa era nou-promovată şi a fost învinsă de foştilor rivali din liga a treia. Nimic mai fals, în primul rând pentru că Berceniul nici măcar nu a fost în serie cu Buftea şi în plus, Buftea a venit cu juniorii, deci nu se poate spune că a fost vorba de aceeaşi echipă care a promovat.
Oricum, rămâne de notat faptul că meciul în sine a rămas în istoria cifrelor importante ale anului 2012 în viziunea FIFA, alături de performanţa lui Messi de a marca 91 de goluri, victoria la scor a Spaniei în finala Euro, cele 900 de prezenţe ale lui Giggs în tricoul lui Man United sau revenirea de vis a Suediei în preliminariile CM 2016 în meciul cu Germania.
Lista completă a cifrelor anului 2012 o puteţi găsi pe siteul FIFA: 2012 in numbers

Comments are closed.