Breaking News: Adrian Stoica nu mai candidează la Gimnastică!

joi, 20 iulie 2017

Putem spune că este știrea momentului, cea mai importantă, de la dezastrul olimpic din 2016 – actualul președinte al Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, nu și-a mai depus candidatura pentru un nou mandat!
Singura care a rămas în cursă pentru acest fotoliul este fosta mare campioană Andreea Răducan, care, intuim, va fi sprijinită în totalitate de marea familie a gimnasticii românești.

Din păcate, Stoica iese din sport pe ușa din dos, atât din pricina rezultatelor dezastruoase de la Olimiada de la Rio, din 2016, cât și din cauza decimării unui lot întreg de gimnaste, cel care a trăit la Izvorani, în perioada 2013-2015, cele mai cumplite clipe de înfometare, de umilințe, de rele tratamente din viața lor, provocate de antrenori ca Adela popa, Ioan Coroiu sau Lucian sandu, sub oblăduirea și neimplicarea conducerii Federației de Gimnastică. Stoica este un om al recordurilor negative – în mandatul lui, după 40 de ani de succese fabuloase, echipa feminină de gimnastică nu s-a calificat la Olimpiada de la Rio. Mai mult, este primul președinte de federație, din istoria sportului românesc, care dă în judecată un părinte de gimnastă, care a arătat cauzele necalificării la Rio. Și vorbim de procesul îndreptat împotriva Silvanei Peng, mama Asianei Peng, căreia Stoica i-a cerut daune de 100.000 de euro!

Pleacă Stoica, iar de azi pot începe serbările câmpenești – oamenii marginalizați și loviți de acest personaj pot răsufla ușurați, gimnaste la care s-a renunțat extrem de ușor se pot gândi să-și reia cariera, antrenori ținuți la cutie, fără să li se dea voie să scoată capul în lume, își pot arăta adevărata lor valoare.
Cât despre Programul Andreei Răducan, despre politica dusă de aceasta și modul în care va încerca să repună gimnastica pe făgașul normal, voi mai reveni și cu alte materiale. Andreea trebuie să aibă grijă cum își alege colaboratorii, fără elefanți și oameni obtuzi, fără antrenori frustrați și zbârciți la suflet. (Ionel Pană)

andrea

Comments are closed.