Bătaie la Dinamo, la un meci de juniori – antrenorul Voica a vorbit cu arbitrii să nu se facă raport!

lun, 12 martie 2018

Duminică dimineața, în Sala din Ștefan cel Mare, la meciul de Juniori II dintre Dinamo și CSȘ 2 a avut loc o scenă de violență incredibilă, în care personajul negativ a fost unul din jucătorii echipei gazdă… nu-i dăm numele, pentru că nu merită. A avut el ce-a avut cu un handbalist de la echipa oaspete, pe care l-a șicanat în permanență, l-a trântit de câteva ori, atacurile lui fiind ceva mai mult decât simple faulturi, l-a înjurat și l-a amenințat în toate felurile.

Cu 15 minute înainte de final, antrenorul de la CSȘ 2 nu l-a mai introdus în teren, încercând, în acest fel, să nu mai fie posibilă întâlnirea dintre cei doi. Dar bătăușul nostru a găsit momentul potrivit la final, când s-a repezit la rivalul său și l-a luat la bătaie – a intervenit antrenorul celor de la CSȘ 2, care și-a scăpat elevul, trăgându-l de mână pe bătăuș și îndepărtându-l.

S-a încercat o împăcare a tuturor părților, dar dinamovistul a-nceput să-njure în continuare și să amenințe, inclusiv pe antrenorul de la CSȘ 2, culmea!, de față cu antrenorii săi Eliodor Voica și Sebastian Bota, dar și cu Ionel Ene și Ovidiu Semen, tot staff-ul ce conduce handbalul juvenil de la Dinamo.

”Eu n-am învățat pe nimeni să se comporte așa, și eu am avut probleme cu acest băiat, ce să spun, este o echipă de golani și nesimțiți. Am vorbit și cu mama lui, care mi-a spus că nu are timp să se ocupe de educația lui, mai ales că stă mai mult pe la tatăl lui, cei doi soți fiind despărțiți”, ne-a declarat Ionel Ene.

”Luni (n.n. adică astăzi) avem programată o întâlnire cu el și mama lui, am luat decizia să-l dăm afară”, a completat și Ovidiu Semen.

”Nu știu eu, domnule Pană, eu sunt la echipă de două săptămâni, nici pe nume nu-i cunosc, ce educație să le dau eu”?, se arăta indignat antrenorul echipei, Eliodor Voica.

”Un incident regretabil, mai ales că pe mine nu mă interesa scorul, nu respectasem cerințele de vârstă, handbaliștii mei fiind mai mici, deci pierdeam oricum cu 0-10. Dacă nu interveneam la final, să-l scap pe elevul meu din mâinile acestui bătăuș, cine știe ce se mai întâmpla”, ne spunea și antrenorul de la CSȘ 2.

Sigur, pentru Clubul Dinamo problema se poate rezolva foarte simplu – îl va elimina pe sportiv, din cadrul echipei, și gata. Dar s-au întrebat oficialii dinamoviști de ce s-a ajuns la acest nivel de violență? S-a gândit cineva unde se va duce acest sportiv, ce va face el în viață? Sunt convins că îi va părea rău că pierde vestiarul, că nu va mai fi alături de colegii lui, iar această nouă situație, de no man’s land îl poate duce la pierzanie. Este bine știut că antrenorul trebuie să fie și pedagog, și părinte, și îndrumător, asta dacă vrea să aibă o echipă disciplinată, unită și dispusă la mari performanțe. Din păcate, la Dinamo, Voica nu face așa ceva, ba chiar mi-a adresat cuvinte injurioase, când i-am spus despre rolul antrenorului. Nu eu sunt de vină că a ajuns antrenor la juniori II, mai ales că în CV-ul lui există câteva echipe de Liga Națională, cu care a câștigat titluri naționale, ba chiar și meciuri în cupele europene!

Voica a avut chiar îndrăzneala să-mi destăinuie faptul că a vorbit el cu arbitrii să nu facă niciun raport, despre aceste incidente. De ce să nu se facă raport? Are cineva ceva de ascuns sau se tem de ceva repercursiuni, din partea șefilor de la Ministerul de Interne? Eu cred că arbitrii trimiși de Federație au semnalat cazul, pentru că, altfel, e de rău și pentru ei… Să spunem lucrurilor pe nume și să lupte fiecare, cu mijloacele specifice, pentru ca violența de pe semicerc să fie eliminată, la orice nivel!

Promit să revin pe marginea acestui subiect!

Ionel Pană

1 comentariu la "Bătaie la Dinamo, la un meci de juniori – antrenorul Voica a vorbit cu arbitrii să nu se facă raport!"
 1. Anonim spune:

  Articolul este scris tendentios.
  Cine nu a fost in sala ar putea crede toate acestea!!!
  Totul a inceput de la antrenorul CSS2 care a jignit si impins jucatorii lui Dinamo chiar la finalul meciului cand acestia s-au dus sa salute antrenorii. Ori asa ceva nu se face daca te numesti antrenor! Ce exemplu da el acestor copii?!! Tocmai pentru ca nu l-a interesat scorul, au pierdut la un diferenta destul de mare…de ce a reactionat asa atunci? In plus de asta, acest domn antrenor nu este la primul incident de acest gen…la fel s-a comportat si anul trecut la un alt meci in orasul Brazi. Tot dansul a sarit la bataie la acesti copii.
  Dar, inteleg ca exista filmarea acestui incident in care se vede ca cum domnul antrenor de la CSS2 agreseaza primul jucatorii lui Dinamo.
  Si nu inteleg de ce il acuzati pe d-nul Voica: dansul a fost cel care ii spunea antrenorului de la CSS2 despre rolul unui antrenor si ca nu ar trebui sa reactioneze asa in fata unor copii. D-nul Voica chiar este un om deosebit care face o munca extraordinara cu acesti baieti iar ei sunt mandri ca au un asa antrenor.