Banatu-i fruncea șI la înjurături?

lun, 18 februarie 2019

Am putea spune că da, dar și mai grav este faptul că aceste apucături de maidan se întâlnesc de la vârste fragede. Și aflăm din comunicatul Comisiei Centrale de Disciplină, ședință desfășurată cu o săptămână în urmă, că un anume jucător Ionuț Salcan, de la CS Unirea Sânnicolau Mare, a primit o sancțiune extrem de drastică, suspendare cinci etape, pentru categoria de vârstă la care joacă. Vorbim de meciul de Juniori III (copii născuți 2004-2003) dintre LPS Banatul Timișoara și Unirea Sânnicolau, din cadrul primei faze a Turneului Valoare.

Și mi se pare că cinci etape este foarte mult, asta însemnând că în turul acestui turneu, ba chiar și câteva etape din retur, handbalistul nu-și va mai putea ajuta echipa. Și am mers pe firul poveștii și am aflat că derby-ul bănățean a fost fluierat de un cuplu feminine, Amalia Constantinescu și Iasmina Lascu, fapt care m-a contrariat și mai tare, pentru că puștanul, un mic golănaș umflat ca biscuitele, care abia a-nceput să prindă și el mingea mai bine, a avut un debit verbal de maidan, la adresa celor două arbitre – adică și-a băgat și și-a scos, așa cum a auzit el printre golanii străzii, nefiind de acord, probabil, cu unele decizii ale judecătoarelor.

Sigur, Comisia de Disciplină și-a făcut datoria, adică a aplicat pedeapsa maximă, chiar cu un bonus, cred, însă fapta mi se pare și de competența școlii, ba chiar și a poliției, dacă mă-ntrebați pe mine. Nu am aflat reacția părinților și nici a antrenorului, doi factori la fel de vinovați ca golănașul din relatarea noastră. Acest puști n-are noțiunea de bază din sport, aceea de fair-play, nu i-a explicat-o nimeni, nu are nici cei șapte ani de-acasă, pentru că nu poți să vorbești în halul ăsta, cu personae mai mari ca tine și mai ales de sex feminin. Ce facem cu el, îl pierdem din societate? Domnule antrenor, care este rolul dumneavoastră la echipă, doar să faceți scheme de joc? Nu cumva sunteți și pedagog? Dragi părinți, unde sunteți, vă pierdeți fiul?

La Gazeta de perete a urecheaților etapei se află și o fată, ceva mai mare, de data aceasta – se numește Maria Bodu, de la CSU de Vest Timișoara, care a primit o amendă de 300 de lei, pe motiv că a faultat grav și a pus în pericol sănătatea adversarei faultate. Arbitrii partidei CSU Oradea-CSU de Vest Timișoara, Chiriac/Vlasa, au făcut un raport suplimentar pe această temă, semnalând comportamentul total nesportiv și periculos al Mariei.

Prin urmare, Banatu-i fruncea, peste tot!

Ionel Pană

Niciun comentariu

adauga un comentariu