Avancronica etapei a III-a a Ligii a III-a

vin, 13 septembrie 2013

Runda de azi a Ligii a III-a, care marchează trecerea unui sfert din turul sezonului regulat, ne propune un mare derby local, CS Ştefăneşti – CS Afumaţi. Alte meciuri interesante sunt cele de la Clinceni şi Tunari, acolo unde Baloteşti vizitează pe Metaloglobus, în timp ce Tunariul primeşte vizita noii echipe a Craiovei.
Dar să trecem la meciurile rundei:

SERIA II

CS Ştefăneşti – CS Afumaţi – pronostic X
Capul de afiş al etapei este un meci al orgoliilor, care are o istorie tumultuoasă, plină de controverse, începută încă din Liga a IV-a, atunci când cele două echipe se luptau pentru titlul de campioană judeţeană. În teorie, Ştefăneştiul are atuul terenului propriu, dar practica a demonstrat că acest lucru nu mai e un avantaj de mult timp în fotbalul modern. De aceea, noi mergem pentru meciul de azi pe un rezultat de egalitate.

Conpet Cireşu – FC Voluntari – pronostic X
Meciul de Cupă cu Rapid, dus în prelungiri, este un mare minus în dreptul echipei antrenate de Adrian Iencsi. Pentru un lot cu mulţi tineri, dar şi cu destui absenţi motivaţi (să nu uităm de roşul lui Rădoi), efortul depus marţi nu va rămâne fără efect secundar. Iar Cireşu are nevoie de puncte ca de aer, după startul slab din debutul sezonului

Callatis 2012 Mangalia – Progresul Cernica – pronostic 1
Afumaţiul a simţit pe propria piele cât de arţăgoasă poate fi formaţia lui Bănică Oprea pe teren propriu. De aceea, Cernica pleacă din start cu şansa a doua, mai ales după problemele din primele două etape. În plus, schimbarea de antrenor petrecută aseară – subiect despre care vom vorbi pe larg separat, nu poate aduce miracole peste noapte

Gloria Popeşti Leordeni – Sporting Lieşti – pronostic 1
Echipa lui Sorin Colceag a debutat cu succes în Liga a III-a adunând deja patru puncte din două meciuri. Azi, ilfovenii primesc vizita celor de la Lieşti, care acuză probleme la nivelul băncii tehnice, după ce principalul Buciumeanu şi-a dat demisia. Acest fapt nu poate fi decât un atu în plus pentru a-şi asigura victoria în meciul care se va disputa pe arena Inter Gaz.

SERIA III

Concordia II Chiajna – CS Vişina Nouă – pronostic X
Meci greu pentru satelitul Concordiei în această după-amiază. Lipsiţi de aportul jucătorilor de la prima echipă, care au meci cu Petrolul, ilfovenii vor trimite în teren o echipă de tineri, care vor trebui se facă faţă ambiţioasei formaţii din Vişina Nouă.

Dinamo II Bucureşti – Viitorul Domneşti – pronostic 1
Satelitul câinilor este pe val, aşa că nu poţi să nu le acorzi prima şansă în meciul de azi cu Domneşti. Paul Zoicaş va încerca să opună o rezistenţă cât mai dârză şi speră ca până la ora jocului să aibă moralul refăcut la echipă după eşecul din runda trecută cu Juventus.

Juventus Bucureşti – Inter Clinceni – pronostic 1
Surpriza plăcută a startului de sezon are meci greu în Colentina. Acolo, Clinceniul va da piept cu un Juventus în formă de vârf, care are punctaj amxim după două runde şi nu concepe altă variantă pentru azi în afara victoriei.

Metaloglobus Bucureşti – CS Baloteşti – pronostic 2
Echipa lui Tudorel Dumitru a demonstrat că atunci când vrea demolează totul în cale. Gustul amar al eliminării din Cupă, după eşecul cu Berceni, poate fi un execelent stimulent pentru a tranşa derbyul de azi cu Metaloglobusul lui Leo Strizu. Bucureştenii suferă serios şi nu par a-şi găsi ritmul. Prilej execlent pentru ilfoveni de a profita şi a placa acasă cu puncte

CS Tunari – CS Apă Craiova – pronostic X
Ultimul meci al rundei va avea loc mâine, Tunariul primind replica celor de la Viitorul Craiova, care nu au putut să îşi schimbe la timp numele şi continuă ca Apă Craiova. Noua echipă a Băniei arată bine şi ameninţă locurile fruntaşe ale seriei a III-a, aşa că Tunariul are toate motivele să se teamă de ce e mai rău în meciul de sâmbătă.

Vă reamintim că toate partidel, cu excepţia celei de la Tunari, au loc vineri de la ora 17. Meciul de la Tunari se va disputa sâmbătă, de la aceeaşi oră.

Comments are closed.