Avancronica etapei 1 a Ligii a III-a

vin, 30 august 2013

În sfârşit, fotbalul din ligile inferioare îşi începe drumul în noul sezon al Ligii a III-a. După un an de coşmar, în care echipele ilfovene au luptat cot la cot în aceeaşi serie şi ştim foarte bine ce scandal a ieşit, noua ediţie de campionat aduce din nou separarea Ilfovului în două serii.
Seria a II-a le aduce la start pe Voluntari, Afumaţi, Ştefăneşti, Cernica şi Gloria Popeşti Leordeni – aceasta din urmă intrată în Liga a III-a peste rând, prin preluarea locului Gloriei Corneşti. Seria a III-a le are pe restul de cinci echipe ilfovene plus bucureştenii de la Metaloglobus, care vor juca la Clinceni cel puţin pentru un tur dfe campionat.
Dar să vedem ce meciuri avem în etapa de debut:

SERIA II
Gl. Popeşti Leordeni – FC Voluntari
Adi Iencsi, ajuns la Voluntari, dă piept cu fosta sa echipă, cu care nu a ratat titlul de campioană a Ilfovului în faţa Corbeancăi. Înlocuitorul său este Sorin Colceag, cel care s-a apucat de antrenorat şi a acceptat să vină la Popeşti Leordeni, deşi iniţial optase pentru Pamimai Videle. Diferenţa de valoare a celor două loturi îi dă drept favoriţi pe oaspeţi, care au la dispoziţie o cohortă întreagă de juniori de la Academia lui Hagi, însă Popeştiul poate fi o nucă tare pentru Iencsi.
Pronostic IlfovSport – 2

CS Ştefăneşti – Dunărea Călăraşi
Laurenţiu Tudor a pariat curajos în pauza competiţională şi a schimbat din temelii faţa echipei, preferând să construiască fără prea multe vedete. Rezultatul a fost o echipă care a reuşit prestaţii foarte bune, printre aceastea numărându-se şi provocarea singurului eşec al Berceniului în amicalele verii. Dunărea Călăraşi este o echipă capricioasă, dar care nu poate pune probleme ilfovenilor, mai ales că aceştia joacă pe teren propriu
Pronostic IlfovSport – 1

Callatis – CS Afumaţii
Aventură în necunoscut se poate spune despre meciul de debut al echipei antrenate de Vasile Neagu. Nu prea se cunosc detalii despre noul Callatis, o echipă promovată en fanfare din Liga a IV-a, dar care s-a dezmembrat la puţin timp după aceea. Deşi s-a vehiculat un abandon al constănţenilor, aceştia au strâns rândurile şi şi-au continuat activitatea. De partea cealaltă, Afumaţiul l-a pierdut pe Zaharia, dar a compensat prin transferurile făcute, dar şi prin forma excelentă a juniorului Ştefan Vasile.
Pronostic IlfovSport – 2

Sporting Lieşti – Cernica – se joacă sâmbătă
Cristi Sava are un examen dificil la debutul în Liga a III-a pe banca Progresului. Lieştenii au o echipă alcătuită din foşti juniori ai Dunării şi ai Oţelului, dar şi foşti jucători de la Poli Galaţi. Aşa că alcătuiesc o echipă solidă, care chiar dacă e nou promovată, stă mai bine valoric decât cea antrenată de Sava. Dacă mai luăm în calcul şi avantajul terenului propriu, gălăţenii pornesc cu prima şansă
Pronostic IlfovSport – 1

SERIA III

Juventus – Chiajna II
Reprimit din lipsă de echipe, satelitul Concordiei are parte de o deplasare grea în Colentina. Chiar dacă are în lot pe majoritatea tinerilor care au primit botezul Ligii I în returul sezonului trecut, ilfovenii au în faţă un adversar dificil, bătăios, care nu prea dă puncte pe teren propriu.
Pronostic IlfovSport – X

CS Tunari – Inter Clinceni
Dacă elevii lui Vasile Constantin şi Adrian Ene vor evolua cu aceeaşi dăruire cu care au făcut-o în Cupă, contra FC-ului din Clinceni, atunci au şansa să ia un punct în meciul de azi. De partea cealaltă, Tunariul a beneficiat din plin de cadoul oferit de FRF şi, sub bagheta lui Virgil Niţoi, şi-a încropit o trupă cu pretenţii, care poate visa la play-off, cu condiţia să nu facă prea mulţi paşi greşiţi.
Pronostic IlfovSport – 1

Metaloglobus – Viitorul Domneşti
Tam-tam-ul din ultimele zile, cu schimbarea şi readucerea lui Zoicaş pe bancă nu au prins prea bine la moralul echipei. Însă, Domneştiul are o trupă cu multe nume interesante şi este obişnuit să joace pe terenuri mai grele, cum este cel pe care evoluează Metaloglobus la Clinceni. De partea cealaltă, echipa lui Strizu a arătat ceva carenţe în amicale şi nu pare a fi un bau-bau.
Pronostic IlfovSport – X

CS Podari – CS Baloteşti – se joacă sâmbătă
Unul dintre cele mai interesante meciuri ale rundei de debut se dispută sâmbătă la Podari. Acolo, nou promovata din Dolj va întâlni revelaţia sezonului trecut al Ligii a III-a, echipa lui Tudorel Dumitru. Lotul Podariului este unul destul de valoros, aşa că deplasarea Baloteştiului nu este una floare la ureche.
Pronostic IlfovSport – X

Toate meciurile vor începe de la ora 18.

Comments are closed.