Arbitrii Georgescu/Moldoveanu, un nou scandal – CCA a greșit delegarea!

vin, 14 septembrie 2018

Aseară, la Vâlcea, a avut loc un nou scandal în handbal, de data aceasta în cel feminin, provocat, în mare măsură, de cuplul constănțean de arbitri Georgescu/Moldoveanu (foto:Facebook). Oameni din handbal, împărțiți în mai multe tabere, au scris pe site-urile de socializare că echipa vâlceană a fost ajutată sî câștige războiul Olteniei(a fost 27-23 pentru Vâlcea), alții consideră că gazdele aveau puterea să își apropie victorie și fără ajutorul celor doi, cert este faptul că ambele tabere consideră că fluireașiiau stricat spectacolul sportiv, prin deciziile lor, mult prea drastice și frecvente, îndreptate, cu precădere, împotriva oaspetelor.

Nu spun dacă cei doi fluierași au avut sau nu dreptate, există oameni abilitați să analizeze asta, dar opinez că însăși Comisia Centrală de Arbitri a greșit această delegare, la un meci atât de important, un derby în toată regula, dacă mă-ntrebați pe mine, pentru că cei doi ”judecători” n-au avut un început prea bun de sezon (amintiți-va de greșelile de la partida masculină dintre Dunărea și Steaua). Este cunoscut faptul că în momentele dificile ale unui meci, eise pierd cu firea, nu știu să gestioneze ostilitățile din teren – în ultimii ani, începând din 2015, Georgescu și Moldoveanu și-au dat în petic de fiecare dată, dar nu așa ușor, ci la modul în care lumea să țină minte fluierul lor, sezoane întregi.

Repet, Comisia a greșit cu delegarea celor doi la acest derby incendiar. Georgescu și Moldoveanu sunt doi arbitri modești, așa au fost mereu, și nu o zic cu răutate, iar faptul că nimeni, niciodată, nu s-a gândit la ei să-i promovezi la categoria internaționali, vine în sprijinul afirmației mele. La fel de adevărat este faptul că și antrenorul Bogdan Burcea nu trebuia să se inflameze așa de repede, pentru că eliminarea lui Trifunovici a fost 50% da, 50% nu – faultul a fost destul de dur, chiar dacă neintenționat, iar arbitri sunt suverani în teren.

Dar după ce a câștigat Cupa EHF, Burcea are un aer de superioritate și, cum ar spune milițianul Doroftei din Las Fierbinți, s-au cam umflat biscuiții în el. Din pricina lui, Craiova a fost văduvită de un rezultat pozitiv, din pricina lui clubul va fi amendat, pe bună dreptate, pentru scoaterea echipei de pe teren, iar antrenorul va primi și alte etape de suspendare în plus, pentru discuții contradictorii cu arbitri și cu forțele de ordine din Sala Traian. SCM Craiova este echipa Olteniei, nu a lui Burcea personal, iar dacă toți și-ar face dreptate la fiecare greșeală a arbitrilor, unde am ajunge?

Au de lucru comisiile Federației…

Ionel Pană

1 comentariu la "Arbitrii Georgescu/Moldoveanu, un nou scandal – CCA a greșit delegarea!"
  1. Dan spune:

    Poate scrii la comanda lui Pera ca de obicei. Dar cat sa rabde Burcea acesti mizerabili cu fluier ? Sa-calce in picioare munca echipei de o vara intreaga si nu numai , nizte neica nimeni.care isi bat joc de jucatori si antrenori care ei fac handbalul , nu acesti nenorocit care fac clasamentul inainte de a incepe campionatul si umbla cu masini din cele mai bengoase posibil …..din pariuri si corultie ? Intreb doar… Cate rezulate de egalitate in campionatul trecut ? Oare de ce…? Dar in acest inceput ..? ATENTIE ! EGALURILE IN PROPORTIE DE 98% SUNT ALE ARBITRILOR. ECHIPELE NU POT !!!! Mai sapa dle Pana ….