Andrei Popescu, CS Cernica – ”Am multe planuri pentru 2022”!

mie, 01 decembrie 2021

Și mă refer și la infrastructură, însă nu dezvălui surprizele, cât și la cei care trudesc pe teren sau în sala de jocuri, pentru că vreau să cresc numărul de sportivi din clubul pe care-l conduc. Este posibil, știu că mai sunt copii care nu-și găsesc ocupație, în timpul liber, iar eu vreau să-i aduc pe terenul de sport, să-i învăț fotbal, handbal și tenis. Trebuie doar să ne facem cunoscuți în toate satele ce alcătuiesc Comuna Cernica, să ajungem și la Căldăraru, și la Tânganu și la Poșta. Vom merge peste tot și vom pune afișe, din care copiii să afle că îi așteptăm cu drag!

Și să ne recomandăm singuri, să vorbim despre noi și realizările noastre din acest an. În ciuda faptului că am întâmpinat multe greutăți, din cauza pandemiei, am reușit să ne păstrăm echipele, ne-am antrenat cum am putut și chiar dacă unii copii au mai lipsit, n-am renunțat la ei. Ne-au ajutat și antrenorii, oameni dedicați meseriei lor, care au dat exemplul personal, venind la antrenamente, indiferent de vreme și de vremuri!

În această toamnă, am descoperit că grupul fotbaliștilor U13 este unul serios – copiii nu lipsesc de la pregătire, iar antrenorul le-a imprimat o mentalitate de invingători, atunci când intră pe teren. De altfel, echipa este vedeta clubului, deocamdată, se află pe locul doi în clasamentul Seriei, cu puține etape înainte de terminarea turului, iar fotbaliștii sunt apreciați în tot județul. Vreau să cred că Ion Nica, antrenorul care se ocupă de ei, va face tot posibilul și în retur, ca să termine pe podiumul de la final.

Și Grupa Juniorilor U11 este în plină ascensiune – avem copii talentați, însă mai au nevoie de instruire, ca să fie și ei sus, printre cei mai buni. Aici, pe banca tehnică, pe lângă Ion Nica se mai află și Marian Boar, un tânăr care are multă răbdare cu copiii. Este anul în care acești fac cunoștință cu mingea și încearcă să formeze un grup unit – avem copii născuți chiar și 2014, care ne arată că viitorul este al lor.

Și rămân la fotbal, pentru că mai avem o echipă pe care am împrumutat-o la Școala Sportivă București, cu care avem o colaborare bună. Copiii sunt născuți U2007 și joacă în Liga 4! Dar mă gândesc să-i repatriez, cum se spune, ca să mai pun o piatră la piramida pe care vreau s-o formez. Îmi trebuie doar o stabilitate financiară ceva mai mare, la care lucrez deja, și visul mi se va împlini.

Trecem la handbal, un alt punct forte al clubului nostru – grație celor doi antrenori, Diana Butulescu și Daniel Vâlceanu, în Sala de sport din Bălăceanca au crescut patru echipe – trei de fete și una de băieți, adică minihandbal, Junioare IV și Junioare III, la feminin, și Juniori IV, la masculin. Credeți-mă, nu-i ușor să aduci pe semicerc atâția copii și să-i pui să alerge dintr-o parte în alta, să le explici reguli și să le arăți sensul adevărat al handbalului. Dar cei doi tehnicieni au reușit asta, și-i felicit. Deocamdată doar grupul Junioarelor 3 este în Campionatul AJH, pentru că aici sunt mai multe echipei înscrise, dar noi suntem gata să ne participăm și cu Junioarele și Juniorii IV, cât și cu fetele de la minihandbal, așteptăm doar semnul de la Asociația de Handbal de la Ilfov și vom răspunde prezent!

Și o să vorbesc în continuare despre tenis – am încredere, spun sincer, că grupul de jucători, fete și băieți, al antrenoarei Ana-Maria Avramescu va merge pe repede’nainte și va stârni, mai spre vară, o ploaie de medalii și diplome de la tot felul, de la competiții interne, deocamdată. Și mă bazez pe faptul că avem, deja, primul semnal – se numește Alexandra Dobre, care s-a clasat pe locul 2, la o competiție organizată de Consiliul Județean Ilfov și Clubul Livone, semn că doamna Avramescu este insistentă și pricepută la fileu.

Spuneam, la început, de planurile mele, de dorința mea de a extinde baza materială, de a fi cât mai stabil financiar, pentru că sunt multe de împlinit – și, trebuie să recunosc că, între club și Primăria Cernica, există o colaborare strânsă. Nu spun o noutate, probabil că sunt mulți edili cărora le place sportul și-l sprijină, iar acolo unde există acest parteneriat, așa cum este cazul la Cernica, există și sport, și performanță, și locuitori mulțumiți de faptul că ai lor copii cresc frumos într-un club sportiv.

Închei și spun că a fost un an bun, însă vreau ca 2022 să-mi aducă mai multe împliniri. În privința sportivilor, trebuie să știe că voi ridica ștacheta performanțelor ceva mai sus, să se aștepte la asta!

Președinte CS Cernica
Andrei Popescu

Niciun comentariu

adauga un comentariu