Andreea Răducan: ”Este jenantă situația în care se află România”!

joi, 28 decembrie 2017

Cu ocazia sosirii în țară a lui Marius Urzică, numit antrenor la lotul masculin de gimnastică, în locul lui Ioan Suciu, Andreea Răducan a ieșit la un post de televiziune și a făcut, pe scurt, radiografia gimnasticii românești.
”Nu mai există bază de selecție, nu mai ai de unde alege, ne pleacă și antrenorii, iar dacă peste o lună ar fi calificări pentru Olimpiadă, noi nu am avea nicio șansă, nici la feminin, nici la masculin. Este o situație jenantă pentru România, după atâtea performanțe obținute ani de-a rândul să nu mai ajungem nici să participăm, darămite să mai și câștigăm medalii”, declara răspicat Andreea Răducan.

Este pentru prima oară, în ultimii doi ani, când un oficial al Federației Române de Gimnastică recunoaște și denunță dezastrul din gimnastica noastră, când se evaluează numărul de sportivi, calitatea lor și a antrenorilor rămași pe plaiurile mioritice. Ceea ce n-a spus Andreea Răducan, și nici nu ne-a dat de înțeles că o va face vreodată, de când a-nceput declinul acestui sport, cine a contribuit cu toată puterea la degradarea lui…

Îmi dau seama că îi va fi greu să facă propoziții cu subiect și predicat, în acest sens, mai ales că principalii vinovați sunt fostul președinte Adrian Stoica, fostul secretar general Mircea Apolzan, cât și Anca Grigoraș, oameni care stau cu ea la aceeași masă a ședințelor de Comitet Executiv. Ba mai mult, antrenorii Bellu și Bitang poartă vina a tot ceea ce s-a întâmplat la Izvorani, în ciclul olimpic anterior, când Adela Popa, Ioan Coroiu și Lucian Sandu și-au bătut joc de o generație de 19-20 de promițătoare gimnaste. Din păcate, nici pe aceștia, Andreea nu-i poate denunța, pentru că sunt nașii ei – în atare condiții, are două alternative, merge tot mereu pe sârmă, cu deciziile, și-i obligă pe toți să muncească cu adevărat, ori își dă demisia și-și crește liniștită copilașul abia născut.

Deocamdată, Urzică este prima mutare excelentă la lotul masculin, urmează una la fel de înțeleaptă la feminin, dar fără întârziere, altfel prin samuraii de la Tokio nu vom avea și gimnaste din România.

P.S. Spunea Andreea că baza de selecție este inexistentă, dar unde sunt gimnastele din Programul Țară, țară, vrem campioane, coordonat de cuplul Bellu/Bitang?

Ionel Pană

Comments are closed.