Ana Maria Popescu: ”Nu vreau să mai plec de aici cu medalii și să ne întoarcem fără ele!”

mar, 29 martie 2016

Participantă pentru a patra oară la Jocurile Olimpice de vară, spadasina Ana Maria Popescu (fostă Brânză) a declarat astăzi, la prezentarea scrimerilor calificați la JO, că n-a uitat pățania de la Londra, când ea și colegele sale n-au izbutit să urce în asalturile finale. ”Nu vreau să mai plec de aici cu medalii și să ne întoarcem fără ele!”, a spus sportiva care locuiește în Bragadiru (județul Ilfov).

Lider al echipei feminine de spadă a României, Ana Maria Popescu (31 de ani) a sublinia că ea și colegele sale, Simona Gherman, Loredana Dinu și Simona Pop, nu vor să facă promisiuni pentru Rio: „Londra nu o vom uita. O vor purta în spatele nostru câți ani vom aveam. De aceea, nu vreau să mai promit nimic. Merg la Rio să văd ce se întâmplă. Eu am trăit experiența copilului la Atena, în 2004, când am avut ocazia să văd cum arată o competiție ca Jocurile Olimpice. Apoi, la Beijing, am urcat pe podium, acolo unde mi-am dorit toată viața să ajung. În 2012, am ajuns la Londra cu speranțe și am plecat de acolo în genunchi. Cu siguranță mergem la Rio hotărâte și determinate să facem ce nu am făcut data trecută, dar fără promisiuni și fără să plecăm cu medaliile la gât. De data asta vrem să ne întoarcem cu medaliile, nu să plecăm cu ele la Rio”.

Calificat în concursul individual de sabie (la Rio nu va figura în program proba pe echipe, la care România a cucerit ”argint” în 2012), dinamovistul Tiberiu Dolniceanu consideră că a acumulat experiența necesară unei evoluții bune la competiți ce va avea în Brazilia, la vară; „Am mai trecut printr-o Olimpiadă și știu cu ce se mănâncă. Sper să ne întoarcem cu capul sus de la Rio. Sunt șanse foarte mari să se câștige trei medalii, eu la individual, fetele la individual și tot ele la echipe, dar tot așa există riscul să nu ia nimeni nimic”.

Antrenorul al echipei feminine de spadă, alături de George Epurescu, Dan Podeanu a subliniat, la rândul său, că nu se dorește vinderea pielii ursului din pădure: Nu știu cât de favorabil ne va fi dacă o să încercăm din nou să ne înscriem ca favoriți la Jocurile Olimpice. Trebuie să ajungem la concurs. Să o luăm pas cu pas, meci cu meci. Cât despre medalii, există o posibilitate la spadă individual, prin cele trei fete, la sabie, prin Tiberiu, și mai există o posibilitate pe echipe, la spadă„.

La Londra, în 2012, Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Anca Măroiu au fost eliminate la individual înainte de a intra în lupta pentru medalii, iar pe echipe au concurat în grupa locurilor 5-8 după ce au pierdut în primul tur cu Coreea de Sud.

Comments are closed.