AMFB / Meciul cu bătaia dintre părinți, îngropat și rejucat de cuplul Baboia-Lumînare!

joi, 12 mai 2016

România este țara tuturor posibilităților, în care orice lege este încălcată grosolan. Despre respect și practici normale, ce să mai zicem? Ultimul exemplu: forul condus de Marian Lumînare n-a dictat nicio sancțiune după ce la un meci de fotbal din 25 martie, grupa 2005, Toni Doboș-FC Inițial, întrerupt la scorul de 1-2, părinții s-au luat la bătaie și au năvălit în teren, unde s-au împărțit pumni și picioare, iar arbitrii meciului au întrerupt partida la începutul părții secunde. Evident au venit și echipaje de Poliție.

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT LA UN MECI DE JUNIORI

Comisia de Disciplină a acordat câte o amendă de 150 lei pentru fiecare echipă (cam 10 pachete de țigări sau două navete de bere), nicio depunctare, nici măcar o suspendare pentru organizatori dacă nu pentru oaspeți, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. S-a decis rejucarea meciului, un gest fără precedent, pe care nici măcar hulitul Vasile Avram n-a avut tupeul să-l comită vreodată chiar dacă ar fi căzut un meteorit la orice meci de Liga 4 din care să iasă valize cu dolari. Conform personalului de la AMFB totul a fost în regulă, de parcă o vicisitudine a naturii, de exemplu o ploaie torențială, a întrerupt partida și nu niște gesturi de violență maximă, nemaiîntâlnite pe un teren bucureștean. Partida s-a încheiat cu 6-0 pentru gazde, miercurea trecută, programată pe șest, așa că să nu știe nimeni, la ora 18.00. Pe înserat…

Ca să faceți un exercițiu de imaginație, gândiți-vă cum ar fi ca la Liga 1, aia unde Șumudică bagă degetele la măsele, să se oprească un meci, fanii din tribune luându-se la bătaie și să năvălească pe teren, unde Săpunaru și Amorim disputau un meci onest de fotbal? Credeți că FRF și LPF ar fi tolerat asa ceva si ar fi îngropat incidentele, n-ar fi suspendat terenul și depuncta echipa gazdă pentru lipsă de organizare? Întrebăm și noi, ca niște jurnaliști onești ce suntem sau măcar pretindem că suntem cei mai mulți dintre noi.

Nu, ideea e cu totul și cu totul alta. AMFB și oamenii din conducere sunt părtași la golănia și huliganismul din tribune și nu fac altceva decît să adâncească lipsa de educație și să se dea un prost exemplu celor mici. Atât timp cât tolerăm agresiunile și violența, nu facem altceva decât să depărtăm oamenii de stadioane. În curând, vom avea cuțite, rângi, bâte și pistoale la meciuri, iar domnii de la AMFB ne vor vorbi de modernizare, europenizare și educație. În ziua când se va trage cu pistolul la un meci de copii și juniori, Comisia de Disciplină va propune un armistițiu și rejucarea meciului pe un teren neutru ca să vedem și arsenalul suporterilor adverși. Nu mai e mult până atunci și domnii Lumânare și Baboia ne vor relata de la fața locului ca Adelin Petrișor de la Kandahar. Nu mai e mult până atunci, din păcate…

nazare

de Daniel Nazare

mail: daniel.nazare@ilfovsport.ro

Facebook: Daniel Nazare

3 de comentarii pentru "AMFB / Meciul cu bătaia dintre părinți, îngropat și rejucat de cuplul Baboia-Lumînare!"
 1. muler spune:

  Bai Nazare, tu spui ca: „forul condus de marian lumanare nu a dat nicio sanctiune”. Pai ma mancalar tata, ce conduce lumanare asta (care este pe persoana fizica), ca el nu are nicio calitate in momentul de fata la acerst for, conform judecatoriei sector 3 (eu asa am inteles) ? Oare, te intreb si eu ca un simplu cetetean (daca mai ti minte aceste cuvinte) legile in Romania sunt facute ca sa fie incalcate de o simpla lumanare si un baboi ?

 2. Anonim spune:

  Buna ziua

  Asa cum era de asteptat,si cum acest ,,baboia,, s-a antepronuntat imediat dupa scandal, lucrurile au intrat pe fagasull normal, dupa 2 amanari la comisia de disciplina.
  Trebuia sa iasa Dobos campion pentru ca e vicepresedinte la amfb, l-a sustinut pe lumanare la alegeri si trebuia sa-i intoarca serviciul.
  Acesti ,,oameni” conduc fotbalul bucurestean, iar noi ar trebui sa ne ducem copii la clubul,,minune” care mai nou se numeste,,academie”.
  Acest club, devenit ,,academie”in urma absorbtiei clubului Cadet cu tot cu antrenori si copii,care nu are nici un fel de identitate sau traditie, a ajuns sa faca ce vrea La umbra numelui lui Anton Dobos(un om nevinovat de altfel….saracul…el nici nu stie pe ce lume
  se afla, sau poate are starile de amnezie doar cand are probleme cu legea), a carui vina este ca s-a inconjurat de interlopi si oameni ,,credinciosi”(care cred in puterea banului si se inchina la portofel).

  Felicitari domnule Nazare pentru modul transparent in care ati relatat acest incident.

 3. ACTD spune:

  Toni Dobos – Vicepresedinte AMFB
  Toni Dobos – Antrenor la grupa 2005 si patron al Scolii de fotbal “Toni Dobos”
  Toni Dobos – Antrenor grupa 2006 la CSA Steaua Bucuresti
  Coflict de interese sau ……..
  Traim in Romania