Amad Diallo, puștiul de 18 ani pentru care Manchester United a plătit 50 de milioane de euro!

vin, 08 ianuarie 2021

Este prima achiziție a anului, una impresionantă, dacă ne referim la suma pe care echipa engleză, Manchester United, a plătit-o grupării italiene Atalanta, pentru achiziția ivorianului de 18 ani Amad Diallo! La vedere se vehiculează că ar fi vorba de 21 de milioane de euro, dar în contract sunt și alte bonusuri consistente, care ridică valoarea transferului la 50 de milioane de euro. Această sumă poate fi șocantă, deoarece adolescentul din Seria A a jucat doar … cinci meciuri oficiale până acum.

”Oficialii clubului l-au urmărit pe Amad de câțiva ani, chiar eu însumi am l-am văzut în câteva meciuri, și cred că este unul din cei mai interesanți tineri jucători de perspectivă. De altfel, Manchester United se poate mândri că are mulți astfel de tineri fotbaliști pe care i-a crescut și au devenit vedete. Și pentru Amad este loc să-și atingă potențialul aici. Sigur, îi va lua ceva timpsă se adapteze, dar viteza, viziunea și abilitatea fantastică de dribling îl vor ajuta să urce repede, pe scara valorică. Va deveni un jucător important pentru Manchester în anii următori”, declara cu optimism antrenorul lui United, Ole Gunnar Solskjaer. Durata înțelegerii este până în 2025, cu opțiunea unui an suplimentar.

La rândul său, atacantul, al cărui număr de pe tricou nu i-a fost dezvăluit, recunoaște că a visat să ajungă la o echipă mare, unde să se împlinească: ”Sunt extrem de ambițios și știu că am multe de învățat – după ce am vorbit cu managerul lui Manchester, am știut că acesta este clubul perfect pentru mine. Antrenorii au fost fantastici, de când am semnat, am primit multe sfaturi esențiale. Până să ajung pe Old Trafford, am avut timp să mă pregătesc pentru această mutare, atât fizic, cât și mental, am muncit din greu pentru acest pas”, a recunoscut și jucătorul Ivorian.

Niciun comentariu

adauga un comentariu