Alexandra, naluca din Bamboo, a jucat handbal la Dobroesti!

lun, 06 februarie 2017

Am aflat asta de la Vasile Tane, coordonatorul Sectiei de Handbal de la ACS Unirea Dobroesti, iar omul chiar se mandrea cu faptul ca eroina de la Bamboo, Alexandra Stoleru, a tracut pragul Salii Polivalente din comuna ilfoveana. Fireste ca am vrut sa stau de vorba cu ea, sa aflu daca aceasta fata chiar exista, sa-i aud vocea si cateva din amanuntele incendiului de la Bamboo. Dar cea mai interesanta informatie, dupa mintea mea, pe care n-o stiam, dar o intuiam, se referea la sport, la handbal, la modul cum i-a influentat personalitatea si deciziile, jocul cu mingia la semicerc.

“Am facut 10 ani handbal, un sport de contact dur, uneori chiar agresiv, care m-a calit, mi-a fortificat organismal. Mai mult, din handbal am invatat sa iau rapid decizii, in momentele grele, si chiar dintre cele mai bune. Am actionat in incendiu pentru ca m-am simtit puternica”, imi spunea simplu eroina Romaniei.
N-am dorit s-o intreb pe Alexandra ce s-a intamplat in club, de ce si cum, pentru ca am intuit ca amintirile sunt dureroase. Am aflat, insa, dininterviul acordat emisiunii de stiri Observator, la putina vreme dupa incendiu, toate trairile Alexandrei. “Nu m-am gandit nicio secunda la mine, am vrut doar sa-i salvezi pe cei trei care se intorsesera sa-si ia hanele din club, i-am vazut si asta a fost norocul lor. M-as intoarce de 1000 de ori si as face acelasi lucru, cu aceasta ocazie am aflat cat de mult ma iubeste Dumnezeu”, declara Alexandra, pentru Observator.

stol1
Alexandra a parut ca o naluca, o fantoma care intra prin fum si foc si iese nevatamata, a facut-o de trei ori, dar intr-un final a lesinat, fiind intoxicata cu fum. La spital a fost intubata, pentru ca risca sa-si piarda viata, iar doctorii au facut mari eforturi ca s-o mentina pe linia de plutire.
Alexandra a scapat, pana la urma, si toata lumea se uita admirativ la ea – curajul acestei fete a fost uimitor si datorita lui n-au existat victim in incendiul de la Bamboo. In discutia telefonica, pe care am avut-o cu Alexandra, fosta handbalista mi-a povestit ceva mai mult despre trecutul ei sportiv: “Sunt din Medgidia, dar locuiesc in Focsani. Am jucat handbal la Piatra Neamt, in Divizia B, unde antrenor l-am avut pe regretatul Ovidiu Toc, dupa care am ajuns la Focsani, unde am jucat la toate categoriile de junioare, cat si la Divizia B, sub bagheta doamnei Doina Ene. Si pentru ca am ajuns la Facultatea de Stiinte Politice, din cadrul Universitatii bucurestene, m-am gandit sa fac handbal in continuare, la ACS Unirea Dobroesti, unde tehnician era Lazar Mihalache. A fost o perioada frumoasa in Dobroesti, ii tine minte pe toti. Stiu ca sunteti de la site-ul Ilfov Sport si scrieti si despre Dobroesti, ei chiar merita sa fie popularizati”, imi spunea naluca de la Bamboo.

Am convenit cu Alexandra Stoleru sa facem un fotoreportaj chiar in fata Salii Unirea, din Dobroesti, acolo unde i-a placut sa joace handbal, sala de care o leaga multe amintiri frumoase. In plus, studenta de la Stiinte Politice m-a asigurat ca o sa vina mai des la meciurile Junioarelor III, conduse de Lazar, cele care se bat cu bune rezultate in Campionatul National.
Aceasta este povestea unei naluci, pe numele ei Alexandra Stoleru, o fata curajoasa, care a limitat tragedia de la Bamboo – fata recunoaste ca handbalul a ajutat-o ]n aceste imprejurari dramatice! (Ionel Pana)

Comments are closed.