Agenția Mondială Antidoping (WADA) nu știe cu ce se mănâncă Meldoiumul!

mie, 13 aprilie 2016

De când a introdus noua substanță, Meldonium, pe lista medicamentelor interzise, Agenția Mondială Antidoping (WADA) s-a umplut de ridicol. Zeci și zeci de sportivi din întreaga lume au căzut victime, unele, poate, vinovate, altele chiar inocente. Se zvonește faptul că WADA au pus această substanță pe lista medicamentelor interzise, din pricina performerilor din Rusia, în sângele cărora se depista tot mai des acest medicament.

WADA nu știe mai nimic despre acest medicament, cât acționează, după câte luni dispare din organism, nu și-a luat nicio măsură în acest sens. Pur și simplu a introdus medicamentul pe lista interzisă, de la 1 ianuarie 2016, iar toți care au în sânge această substanță, după data fatidică, sunt pasibili de pedeapsă. Dar sunt sportivi care au luat pe 31 decembrie, 2015, sau în noiembrie, e posibil chiar la jumătatea anului 2015, poate spune cu exactitate acest laborator mondial o dată de consum, hai, fie și cu aproximație?

Recent, cea mai bună biatlonistă de la noi, Eva Tofalvi, care a fost depistată pozitiv la meldonium, a declarat că a luat acest medicament în decembrie, 2015, când nu se afla pe lista neagră. ”Am o carieră de 15 ani în Cupa Mondială IBU, cu cinci olimpiade și mondiale și niciodată nu am folosit substanțe interzise. Nu mă simt vinovată și chiar dacă această veste vine după ce eu m-am retras din activitate, voi lupta până la capă ca să-mi dovedesc nevinovăția. În 2015 am fost bolnavă cu Virusul Epstein Barr, la sportivi este destul de grav. Am avut probleme cardiace și anemie. Am renunțat la sport, după care m-am reapucat și am făcut tratament cu Meldonium. După întâi ianuarie nu am mai consumat această substanță”, a declarat Tofalvi.

Biatlonista urmează să fie audiată la Agenția Mondială Antidoping (WADA), care îi va stabili și gradul de vinovăție. Este a doua sportivă din România care depistată pozitiv la Meldonium, prima fiin atleta Mirela Lavric, care a căzut testul, ca să spun așa, în luna martie, la Campionatele Mondiale de sală de la Portland, unde câștigase medalia de bronz, în proba de ștafetă 4×400 de metri, alături de Adelina Pastor, Andrea Miklos și Bianca Răzor.

Comments are closed.