Afacerea anului – Marian Munteanu, de la Deva, și-a luat o campioană mondială, pe Dana Abed Kader!

joi, 29 octombrie 2015

În 2014, fosta handbalistă a ACS Șc 181 din București, Dana Abed Kader, devenea campioană mondială de junioare. Din păcate, pentru pivotul naționalei mici a urmat un sezon mult sub posibilitățile sale, atât cu echipa tricoloră de tineret, la Europenele din Spania, cât și cu școlărițele de la 181, expulzate, pur și simplu, de la Turneul Final al Naționalelor de Junioare I, din cauza judecăților strâmbe, ale unor comisii din Federația Română de handbal.

După ce și-a terminat contractul cu clubul condus de Maximilian Gavrilă, Dana ar fi vrut să se transfere în Liga Națională, pretenție justificată, sportiva bazându-se pe valoarea acumulată și demonstrată în multe confruntări importante. A dorit-o Pera, la Roman, apoi a vrut-o și Buceschi, la Brăila, Ploieștiul își deschisese brațele s-o primească, Mărgulescu de la Rapid a tatonat și el un transfer, iar Tadici a fost cel mai aproape s-o încorporeze, dacă nu venea DNA-ul peste club.

Din păcate, oamenii care se ocupă de aducerea de sportive la echipele mai sus menționate au preferat ca, în vară, să cumpere cu bani grei jucătoare din străinătate, handbaliste de mâna a doua sau a treia, dar din alte campionate, că e la modă, pe când o fostă medaliată cu aur mondial să fie refuzată sau dorită gratis! Și ca Abed sunt multe fete care și-au ratat viitorul, din cauza politicii greșite de la cluburi – mai mult, atenție!, niciuna din handbalistele de la Centrul de Excelență Vâlcea, ajunse la finalul junioratului, nu a fost transferată conform grilei impuse de Federație, toate au fost împrumutate, ba unele s-au și pierdut pe traseu.

Într-un final, Dana Abed Kader a ajuns la Cetate Devatrans, fiind dorită de finanțatorul Marian Munteanu. Acesta a făcut toate eforturile să se înțeleagă cu directorul clubului bucureștean, Maximilian Gavrilă, semn că își dorește revenirea în Liga Națională, cu o echipă aproape nouă, alcătuită din handbaliste tinere, de mare perspectivă. Dana Abed Kader a și debutat în formația deveană, miercuri, la Slatina, contribuind din plin la victoria noii sale echipe, 34-25 cu CSM, Dana înscriind șase sau șapte goluri.

1 comentariu la "Afacerea anului – Marian Munteanu, de la Deva, și-a luat o campioană mondială, pe Dana Abed Kader!"
  1. geta spune:

    asa se intampla la noi,nu vedem valorile pe care le avem si ajungem sa dam bani grei pe handbaliste care nu se ridica la valoarea romancelor! Bravo domnului Munteanu! succes ,Dana,acum poti sa arati ce poti!