Adin Cojocaru: ”Lumea voleiului își dorește schimbarea – este timpul”!

joi, 10 septembrie 2020

La finalul acestei luni, voleiul românesc își alege șefii, pentru următorii patru ani. Vișan și echipa lui ar mai vrea un mandate, ar fi cel de-al cincilea, dar se pare că nu mai are susținerea necesară – ani la rând, sportul de la fileu nu numai că n-a progresat, dar a și dezamăgit, prin organizarea sa defectuoasă, la nivel de Federație, prin măsuri și decizii, ale comisiilor federale și Consiliului Director, neconforme cu regulamentele în vigoare. Într-un cuvânt, președintele în exercițiu, Gheorghe Vișan, a devenit, ușor, ușor, un mic dictator, o persoană de care lumea voleiului ar dori să scape.

Continuăm convorbirea cu Adin Cojocaru, principalul contracandidat al lui Vișan, care și-a continuat expunerea despre voleiul românesc și viitorul acestuia, dacă va fi ales.
”De când activez în cadrul Federației, am fost și Secretar general, iar acum sunt vicepreședinte, eu am încercat să vin cu programe noi. Consider că un punct de pornire se referă la copii – dacă vom avea o bază largă de selecție, atunci vom găsi și sportivi valoroși. Și Baby Volei a dat roade, un program care trebuie susținut, în continuare, ba chiar și extins. Vreau o colaborare mai strânsă cu media românească, să mă ajute să transmitem meciurile de junior pe internet, pe Youtube, nu știu, unde va fi mai ușor.

Și continuăm cu copiii, pentru că vreau ca antrenorii de volei să bată zonele limitrofe orașului lor și să-mi găsească la țară băieți și fete foarte înalți. Să-I aducă la club la ei și să se ocupe să devină foarte buni jucători de volei. Eu, ca Federație, o să-I sprijin cu plata la cazare, cu masa, poate și ceva indemnizații. Acel antrenor trebuie să fie interest de o asemenea acțiune, pentru că sportivii juniori, fete și băieți, vor fi ai lui, vor juca pentru clubul propriu. Federația va fi mulțumită să existe 15-20 de astfel de sportivi giganți, să-i numesc, de unde să-și aleagă tricolorii. În plus, va fi o colaborare între Federație și antrenorii din țară, sper eu apreciată de tehnicieni.

Și dacă tot suntem la capitolul volei juvenil aș vrea, în perspectivă, să formez o comisie care să regândească sistemul competițional, la acest nivel – să pună în practică un studiu pilot, care să fie perfecționat, ori de câte ori întâlnim probleme. Dacă vom descoperi reguli care să facă jocul mai spectaculos și mai solicitant, atunci vom avea și juniori de un nivel ridicat.
Și să trecem și la oamenii mari, dacă pot spune așa – pentru că vreau ca la toate adunările generale oamenii să vorbească, să aibe îndrăzneala să-și spună părerea, să critice și să vină cu idei constructive. Asta se numește colaborare, Federația va afla ce-i frământă pe membrii săi, urmând să rezolve toate aceste probleme. De urgență trebuie discutat cu factorii de decizie din mers la Ministerul Educației și Cercetării, pentru ca școlarii să primească acceptul să intre în sală, să-și reia activitățile, altfel vom pierde o generație, dacă nu se face selecția anul acesta.
– Imediat după alegeri, vreau ca Statutul federației să intre într-un fel de revizie – de-a lungul anilor, am constatat multe neconcordanțe, multe exprimări greșite și totul trebuie îndreptat
– Apoi vreau ca staff-urile tehnice de la loturile naționale, fie de juniori, fie de seniori, să beneficieze de contracte, de angajamente scrise, cu obligații și beneficii
– Modificarea Regulamentului Comisiei de Disciplină

Vreau să cred că și voleiul românesc poate avea un sens, un drum al lui, cel bun, firește, corect gândit. Și vreau să spun că, așa cum am perceput eu zvonurile din ultima perioadă, lumea își dorește schimbarea, este timpul”!

1 comentariu la "Adin Cojocaru: ”Lumea voleiului își dorește schimbarea – este timpul”!"
  1. Sorin Acela spune:

    Dacă n-ați fi așa de pupincurișți, l-ați fi întrbat pe prostănac de ce nu a făcut alea timp de 20 ani cât a fost mâna dreaptă a lui Vișan. Dar el a votat cu unanimitatea!