A doua minune a zilei: Unirea Dobroești a învins și Activ Plopeni și merge în marea finală!

sâm, 13 mai 2017

Cu câteva ore în urmă, spuneam că Unirea Dobroești a detonat bomba la Turneul semifinal al Junioarelor IV, după ce a învins clar CSM Ploiești, 19-15, în ciuda faptului că este debutantă la o competiție de o asemenea anvergură.
Fetele antrenorului Lazăr Mihalache și-au continuat marșul triumfal al acestei zile, câștigând și în fața gazdelor de la Activ CSO Plopeni, scor 18-17, după ce la pauză Activul avea 11-9. De altfel, ilfovencele au fost conduse în marea majoritate a timpului, acuzând, poate, și o anumită stare de oboseală, după primul succes. În minutul 23 (repriza a doua, firește, pentru că o repriză la Junioare IV are doar 20 de minute) tabela arăta 13-9 pentru Activ, dar în patru minute s-a ajuns la 13-12, prin trei goluri consecutive ale oaspetelor.
Era un prim semnal de alarmă, care spunea că soarta partidei nu era nici pe departe jucată. S-a făcut 15-12 pentru Activ, apoi 16-13, în minutul 31, pentru ca mai apoi să urmeze o nouă perioadă de secetă pentru gazde, de care a profitat Unirea, care a înscris patru goluri, unul mai frumos ca altul. În ultimul minut al întâlnirii, într-o tensiune maximă, s-au marcat trei goluri: mai întâi Ilfovul s-a dus la 17-16, prin Alesia Lalu, apoi Activ a egalat, prin Teodora Șubea, scor cu care Ioana Tudor nu a fost de acord și a punctat pentru o victorie decisivă, 18-17!

Dacă meciurile Unirii din Dobroești ar fi fost la casele de pariuri, cred că nimeni nu și-ar fi închipuit că o necunoscută, o debutantă, o echipă adunată doar cu 5-6 luni în urmă, ar putea bate grupări consacrate, care au crescut pe lângă colege din Liga Națională, mă refer la CSM Ploiești, sau de Divia A, cum este cazul Activului din Plopeni. Nu prea auzise nimeni de Ioana Gheorghe, de Anne Năstase, de Alesia Lalu, de Patricia Motan sau Ștefania Bragadireanu. Sigur, îl cunoșteau pe antrenorul Lazăr Mihalache, unul din cei mai valoroși tehnicieni dințară, la nivel de junioare, dar n-ar fi crezut că omul poate face minuni într-un timp așa de scurt.

Activ CSO Plopeni – ACS Unirea Dobroești 17 – 18 (11-9)
Unirea: Ioana Gheorghe 7, Ioana Tudor 6, Anne Năstase 3, Alesia Lalu 2

Mâine, de la ora 10:00, Unirea Dobroeşti întâlneşte CSŞ 2, într-un meci fără prea mare importanţă pentru ilvovence, pentru că cele două victorii de azi, cu CSM Ploieşti şi Activ Ploieşti, i-au asigurat prezența în Turneul final al Junioarelor IV. (Ionel Pană)

1 comentariu la "A doua minune a zilei: Unirea Dobroești a învins și Activ Plopeni și merge în marea finală!"
  1. Djst ilfov spune:

    Felicitari calificare uriasa mult succes in finala!